zondag 30 november 2014

Not good enough

Hi,
iedereen kent het vast wel, dat moment dat iedereen het beter lijkt te doen in het leven dan jij. Je vriendinnen hebben een lief vriendje en school loopt voor hen op rolletjes, terwijl jij je rot studeert en niet eens tijd lijkt te hebben voor een vriendje laat staan dat een jongen je zou zien staan.  En dan komt het rot gevoel dat  je niet goed genoeg zou zijn. Maar dat is echt niet zo!Er is één ding wat ik mee wil geven aan iedereen die dit leest, jij bent goed genoeg voor deze wereld en negeer iedereen die het tegenovergestelde beweert!

Er zijn veel verschillende manieren waardoor je je niet goed genoeg kan voelen. Veel meisjes worden onzeker als hun vriendinnen allemaal een vriendje krijgen en zij blijven maar alleen. Maar als je bijvoorbeeld 16 bent moet je het positief inzien. Je kunt nu doen en laten wat je wilt en daten met wie je maar wilt. Je kan genieten zonder vast te zitten aan iets. Waarom zou je je nu al willen binden voor je heel je leven als er nog zoveel te ontdekken valt? Genieten van leuke dingen doen met vriendinnen en af en toe en date en als je ware prins dan toch toevallig langskomt dan merk je dat aan het gevoel dat er tussen jullie is. En laat hem dan zeker niet lopen ;)
En voor alle meisjes die onzeker worden van jongens die hen niet zien staan, bedenk dan zo het is niet jouw ware liefde dus zou hij verspilde moeite zijn.

Ook zijn er meiden die onzeker worden omdat ze denken dat ze niet genoeg vriendinnen hebben of er niet bij horen. Tegen deze meisjes wil ik zeggen wanneer heb je genoeg vriendinnen? 
Als je meiden hebt die er voor jou zijn en waar je het gezellig mee hebt is het toch goed? Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat veel vriendinnen stres kunnen leveren omdat je met iedereen contact moet houden, en dan heb je nergens anders meer tijd voor. Geniet van de meiden om je heen en er zijn geen voorschriften over hoeveel vriendinnen je moet hebben dus maak je niet te veel zorgen.

Voor de meiden die denken dat ze er niet bijhoren, probeer wat meer bij de meiden die je aardig lijken te gaan zitten in de pauze. De meeste zijn vast de beroerdste niet om een gesprekje met je aan te knopen of trek zelf de stoute schoenen aan en begin een gesprek met dat ene aardige meisje.  
Heb je echt het idee dat meiden je stelselmatig buitensluiten praat er dan over met de groep of een klein deel van de groep. Vaak zal blijken dat het een misverstand was en kunnen jullie het rustig uitpraten. Blijkt dit niet het geval dan zijn deze meiden geen echte vriendinnen en moet je er geen energie meer insteken.

En natuurlijk zijn er ook meiden die onzeker worden doordat ze geen goede resultaten halen op school hoe hard ze ook leren. De eeuwe oude zin meer dan je best kan je niet doen is hier natuurlijk op van toe passen. Maar het is vreselijk als je best niet goed genoeg is, dan voel je je erg machteloos. Tegen deze meiden wil ik zeggen geef alsjeblieft niet op, het is echt geen schande om een niveau te zakken als je daar gelukkiger van wordt omdat je het dan beter kan bijbenen. Niet iedereen hoeft heel hoog onderwijs te volgen, het gaat erom dat je iets doet waar je gelukkig van wordt. En wordt jij doodongelukkig van alle onvoldoendes dan zit je niet op de goede plek. 
Ik wil niet zeggen dat je nu meteen alles moet  opgeven. Heb je al gekeken naar de studiebegeleider bij jullie op school of eventuele bijles? Alleen als je echt alles hebt geprobeerd mag je opgeven, want hoe fijn is het om iedereen even een poepie te laten ruiken.Er zijn nog veel meer redenen natuurlijk om onzeker over jezelf te zijn, maar probeer jezelf te bedenken wat schiet ik ermee op? Met positieve gedachtes kom je vaak verder dan jezelf nog depressiever te praten. En iedereen weet dat zelfvertrouwen aantrekkelijk is op alle gebieden. ;)

Ik ga niet zeggen dat ik alles weet en dat ik ontzettend zeker ben over mezelf want dat is niet waar. Wel probeer ik deze dingen in mijn hoofd te houden en ik hoop dat ik andere meiden hiermee ook kan helpen. Als ook maar 1 iemand hier iets aan heeft is het het schrijven volledig waard geweest.

Laat even weten wat jullie ervan vinden,
x Jasmijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten