vrijdag 20 maart 2015

Cranberry Oat Cookies

hi,
ik ben gek op bakken. Elke gelegenheid om iets lekker te maken grijp ik aan, en ook als er geen gelegenheid is vind je me vaak in de keuken. Taarten, cupcakes, koekjes, noem het maar op en ik maak het voor je. En laat er nu net iets nieuws zijn in de winkels. Een pot waar alle ingrediƫnten al inzitten, je hoeft zelf alleen nog maar het ei en de boter toe te voegen. Makkelijker kan niet toch? Lees snel verder om te zien hoe het geworden is.
Deze pot heeft mijn moeder bij de jumbo meegenomen in de smaak cranberry oat. Er zitten gedroogde cranberry's, havermout vlokken en stukjes witte chocolade in voor de smaak.
wat heb je nodig:
- 1 pot mix
- 1 ei
- 115 gram roomboter
- een mixkom
- een kopje
- een kleine garde.

Oven settings: 
Conventionele oven: 180 graden
hetelucht: 160 graden
gas: 3

Je begint met het los kloppen van het ei. Ik doe dat altijd in een kopje omdat het dan niet te ver uitspreid en je het gemakkelijk kan kloppen.

Snij de boter in stukjes en gooi het met het ei en de inhoud van de pot in een grote mix kom. Zorg ervoor dat de boter net uit de koelkast is, dan is het nog een beetje hard en dit is fijner met het kneden en bolletjes maken anders valt alles door gesmolten boter uit elkaar. 

Vervolgens ga je kneden, net zo lang totdat alles aan elkaar blijft plakken en je een grote bol hebt. Dit duurt vaak een tijdje dus zorg dat je geduld hebt haha. Als het goed is ziet het er dan na een een tijdje ongeveer zo uit:

Het recept gaf aan dat je er ongeveer 18 koekjes van kan maken. Maar omdat ze in de oven bijna in grote verdriedubbelen kan je ze niet allemaal tegelijk bakken. Je moet namelijk zorgen dat de koekjes de ruimte hebben om te groeien. Je kan ze daarom het beste in 2 keer bakken. 
Draai bolletjes van de koekjes te grote van een lepen en druk ze daarna zachtjes plat:

Bak ze 14 tot 16 minuten, de exacte tijd kan per oven verschillen dus blijf in de buurt om op je koekjes te letten dat ze niet opeens verbrand zijn. Laat ze even afkoelen en knapperig voor het lekkerste resultaat. 

Smullen maar!

x Jasmijn

1 opmerking:

  1. Die hebben wij thuis laatst ook gemaakt. Ze waren echt heerlijk

    BeantwoordenVerwijderen